Новият Закон за движение по пътищата ще е готов до 7 месеца

Георги Свиленски

„За момента няма да има нови правила и санкции на пътя. Предстои в рамките на 6-7 месеца да бъде написан новият Закон за движение по пътищата. Дотогава синхронизираме единствено законодателството, за да не търпим санкции”. Това заяви пред Нова тв депутатът от „Коалиция за България” Георги Свиленски.

Той, Томислав Дончев от ГЕРБ и Владимир Тодоров от Българската асоциация на пострадали от катастрофи коментираха готвените промени в Закона за движение по пътищата - тема, която последните дни предизвика сериозен обществен интерес.

„Последните дни парламентът разглежда два законопроекта. В момента се опитваме да направим широка дискусия за нов Закон за движение по пътищата”, заяви още Свиленски.

„Трябва да се направи широк формат работен екип, който да работи по дългосрочен и устойчив закон. Това не значи, че сега не трябва да коригираме сегашния. Темата е динамична”, заяви Томислав Дончев. Според него най-важно е в момента като поправка в закона да мине създаването на информационен център за обмен на данни с останалите европейски държави.

„Това означава да бъдат глобявани по-лесно чужди граждани у нас и български граждани в чужбина”, обясни Владимир Тодоров от Българската асоциация на пострадали от катастрофи.

Готвят се и промени за дейността на автосервизите, които да бъдат на регистрационен режим с минимална такса.

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини