Директорката на ЦДГ "Вапцаров" пое управлението на "градината със синьото мляко"

Директорът на ЦДГ "Никола Вапцаров" Златка Тоскова вече изпълнява ръководната длъжност и в ЦДГ "Слънце". Последната стана печално известна в последните няколко дни, след като на закуска на децата там бе сервирано оцветено в синьо прясно мляко.

На утрешната сесия съветниците ще гласуват предложението на градоначалника Емил Караиванов, считано от 1 април ЦДГ "Слънце" да спре да бъде самостоятелно детско здведение и да стане филиал на ЦДГ "Никола Вапцаров". Като основен мотив кметът посочва "отдавна съществуващото напрежение между членовете на персонала" и "сложните взаимоотношения в колектива".

Според Златка Тоскова напрежение сред персонала наистина има. Отдава го на проверките, които продължават и в момента. Днес в градината са били представители на Агенцията по безопасност на храните. Дисциплинарната проверка, извършвана по нареждане на кмета, също продължава. Тоскова обаче е уверена, че може да помогне за преодоляване на сложната и извънредна ситуация. Въпреки това, не смята, че трябва да присъства на заседанието на ОбС утре сутрин: "Имам достатъчно друга работа."

Ще има ли уволнени/съкратени все още не се знае, но едно е сигурно - при сливането на двата персонала част от длъжностите ще се застъпят. А нужда от двама счетоводители или домакини, например, няма.

К.Нешева

Ррезултатите от изследването на синьото вещество в млякото, определено по първоначална информация като отрова за мишки, ще станат ясни също утре, 19 март.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини