Шампионатът в Асеновград събра на едно място големите имена в щангите

Снимка: Община Асеновград

Юношите на ЦСКА заеха първото място във временното класиране на Държавното отборно първенство по щанги, което се проведе в Асеновград. Втори останаха връстниците им от "Черно море" - Варна, а юношите от Преслав се наредиха трети.

При кадетите първи станаха отново варненци, но този път от тима на "Титан", следвани от сливенчани и "Марица" - Пловдив. При кадетките първи бяха "Черноморец" - Бургас.

При момчетата първото място заеха русенци, следвани от двата варненски тима. При момичетата отново представителките на Русе бяха най-добри.

При девойките първи се класираха представителките на "Марица", следвани от заралийки от "Аполон" и бургазлийки от "Георги Марков".

При жените най-добре се представиха софиянки от "Херкулес". Маричанки останаха втори, след тях се класираха хасковлийки от "Бяла мечка|".

При мъжете първото място заеха тежкоатлетите на  "Титан", следвани от "Левски" - София и "Черно море".

Състезателите на "Асеновец" упорито се бореха за едно от челните места. Отличени като шампиони от клуба бяха Хасан Чакър, Димитър Костов и Теодора Андончева. Отборът ни тази година бе комплектован по всички категории и се представи отлично. Съдии на първенството бяха Васил Петков, Димитър Трамбурджиев и почетният гражданин на Асеновград Павел Дончев.

Шампионатът в Асеновград събра на едно място някои от най-големите ни имена в щангите. Тук бяха световният шампион Трендафил Стойчев, олимпийският шампион Севдалин Маринов, Йордан Митков. Присъстваха също председателят на Федерацията по вдигане на тежести Неделчо Колев, главният секретар Борислав Гидиков и легендата Нораир Нурикян, който сега е съветник на министъра на младежта и спорта.

През октомври ще се проведе вторият и последен кръг от Държавния шампионат. Състезанието ще е в Сопот.

 

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини