Обмислят нов парк и пешеходна зона край Чая

"Асеновград отдавна заслужава и има нужда от уютен парк, от лятна сцена, от велоалеи." С този извод днес кметът Емил Караиванов запозна представители на местните медии. Според него, едновременно с възстановяването и поддържането на съществуващите градинки и площадки, може да се мисли и за ново паркостроителство. "При срещите ми с побратимените градове в Бурса, имах разговор с кмета Мустафа Бозбей, на която стана дума техните специалисти (б. р. - от турската община) да ни помогнат в това отношение", съобщи градоначалникът.

Има възможност да се изпълнят и голяма част от идеите на групата граждани, поискали паркът на ул. "Цар Освободител" да бъде модернизиран и обновен. Те вече са включени в Инвестиционната програма за годината. По проект пък ще се търси финансиране за направа на аткрактивна крайречна пешеходна зона.

Кметът обаче не скри разочарованието си от зачестилите прояви на вандализъм в Асеновград: "Болно ми е като се чупят детски съоръжения, пейки, улични лампи, режат се кабели. Как да се ангажираме да направим голям фонтан в градския парк, като още първото денонощие кранчетата на малките фонтанки бяха отрязани? Как да засадим нова растителност, когато голяма част от засадената от общината в последствие бива измъкната и се появява в дворовете на наши съграждани? Докога? Не би трябвало да продължаваме в тази насока."

Относно местоположението на бъдещия нов парк, Караиванов посочи региона в съседство на Спортната зала: "Достатъчен е като квадратура, а е и близо до спортното съоръжение."

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини