Звезди пеят за децата с аутизъм, "С мама за ръчичка" стартира от Асеновград

С информационна кампания вчера в Асеновград стартира кампанията "Приятели разказват за нас-децата от аутистичния спектър" по инициатива на сдружение "С мама за ръчичка".

Даниела Петрова, председател на УС на сдружението, сподели, че мероприятието е част от основните дейности на "С мама за ръчичка", чиято цел е интегрирането на децата-аутисти с техните връстници. Кампаниите придобива национален характер и благодарение на подкрепата на известни личности като Део, Ники Кънчев, Графа, Елена Йончева, Марта Вачкова, Дидо от Д2, Ани Пападополу, София, Гала, Камен Воденичаров.

В градската библиотека "Паистий Хилендарски" Здравко Мандаджиев, който е част от сдружението, представи пред асеновградчани авторската си песен "Разкажи ми", посветена на децата от спектъра. В тяхна подкрепа вече са се включили и други народни изпълнители като Росица Пейчева, Нелина, Яница, Поли Паскова, Николай Славеев.

Присъстващите можеха да разгледат прекрасните фотоси на деца-аутисти с известните личности, взели участие в проекта.

"С мама за ръчичка" е създадено по идея на Даниела Петрова, самата тя майка на дете с аутизъм. Подкрепена от други родители на аутистични деца и приятели, Даниела успява да учреди сдружението. Името му е дадено от самото дете - Гергана Петрова, която винаги като по-малка при разходки и излизане навън е за ръчичка с мама и сама казва: "С мама за ръчичка".

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини