Асеновград се включва в "Да изчистим България за един ден"

Националната екоакция е предвидена за утре, 26 април. Домоуправители на кооперации и граждани вече подадоха информация в Общината, че ще чистят пред домовете си и в кварталите. Всеки, който се обади на място в отдел "Екология", получава комплект ръкавици, рекламна тениска на кампанията и чували за смет.

Самите общински служители ще се включат в почистването на пътеката за Асеновата крепост, местността Метоха, градския парк, гробищните паркове, междублоковите пространства в кварталите "Запад" и "Баделема".

Фирмите "Комунал", "Запранови 03" и веригата Билла също ще дадат своя принос за по-зелена градска среда, като съответно осигурят допълнителни сметосъбиращи машини, чували, ръкавици и служители, които да помагат активно в почистването. Кампанията ще подкрепят още "Асенова крепост" АД, Винзавод Асеновград, "Геосервиз Инженеринг", "Полигруп", "Марински", "Новипак 2002", "Селчо", "Калцит" "Овергаз", ДЗЗД  "Корп Ко", "Валина" и "Ареал".

Днес ученици от ОУ "Граф Николай Игнатиев" в Граф Игнатиево и студенти-еколози от Аграрния университет почистваха защитената местност "Клувията - Дива вода" над Бачково. На 26 април дежурен екип в Екоинспекцията в Пловдив ще осигури необходимата подкрепа на общините за своевременното извозване на събраните отпадъци в определените депа - край Цалапица, Асеновград, Карлово, Първенец и Завода за неопасни отпадъци и Инсталацията за биологично разграждане по закрит способ в Шишманци.

На 26 и 27 април е осигурен свободен достъп на всички транспортни средства, включили се в инициативата. За този период общините са освободени от дължимите отчисления за количествата депонирани отпадъци, информират от РИОСВ.
 
Експертна подкрепа на участниците в почистването ще бъде предоставяна в дните на кампанията на телефон 0889/40 48 16 от 9.00 ч до 18.00 ч.
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини