Чарът на 20-те години – възраст, която трябва да изживеете пълноценно

Колкото по-малки сте, толкова по-различно възприятие имате за възрастта. Когато влизате в пубертета, смятате, че 20-годишните са възрастни, 30 + са стари, а 40 + са вече истински антики. По-плашещи са очакванията. Според мнозина след 20 години трябва вече да имаш брак и деца, да си се настанил удобно в някое бюро и така нататък идилията да продължи поне докато не минеш 40-те.И все пак вече сме в 21 век, така че оставете очакванията зад гърба си и се наслаждавайте на своята младост.Ето и къде е чарът на 20-те години и защо трябва да ги оценявате:

Хората започват да ви взимат насериозно

Колкото повече годинки прибавяте, толкова повече хората започват да се вслушват във вас. Не само това, ами и вие се взимате насериозно, защото се вълнувате от повече неща и искате да изкажете мнение по тях.

Започвате да се грижите за себе си

Особено дамите. След пубертета вече не смятате, че тялото ви вечно ще е толкова секси, че срещите при гинеколога трябва да стават веднъж на 5 години, че кремовете са глупост. Започвате да уважавате себе си по друг начин и да се стараете да изглеждате и да се чувствате максимално добре.

Намирате щастие в дребните неща

Заплатата в края на месеца, апартаментът (дори и под наем) и всички дребни декорации, които сами сте направили, за да ви е уютно, ви карат да се изпълвате с гордост и да трупате самочувствие.Когато стъпите на собствените си крака, започвате да оценявате много повече неща, отколкото в тийнейджърските си години.

Вече сте създали приятелства, които си заслужават и ви помагат да живеете по-пълноценно

Никой не е застрахован, че няма да се сблъска и с някакви подмолни хора, които ще го разочароват, но пък с годините сте задълбочили контактите с хора, с които ви е приятно, които могат да ви помогнат и които ви подкрепят. Разбира се с тях и се забавлявате щуро!

Чувствате се добре в кожата си

Това е времето, в което може да правите грешки и сте достатъчно големи и разумни да ги оправяте. В тези години имате хъс за живота, хъс да го променяте, както на вас ви харесва и да го преоткривате. Поемате по пътя на себепознанието и самооценката и едновременно с това знаете, че ви предстоят толкова много неща и съдбата е във вашите ръце.

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини