"Голямата къща на мъдрите хора" - без категоричен победител, по двама на на 2-ро и 3-то място

Без победител завърши вторият Национален конкурс за хумор и сатира "Голямата къща на мъдрите хора", който се проведе в Асеновград. Причината, обясняват организаторите, е високото творческо майсторство на писателите, което е затруднило журито. За сметка на това пък Борис Арнаудов, Румен Леонидов и Георги Василски класираха на второ и трето място по двама автори, съответно Весел Цанков и Атанас Звездинов, и Маргарита Шишкова и Янаки Зибилянов. Техните творби бяха предпочетени измежду общо 103.

Връчени бяха и две поощрителни награди - на задругата на майсторите на станимашки сармички и на станимашките винопроизводители. Първата спечели Георги Спасов, втората - Георги Виденов.

Церемонията по награждаването бе съпътствана от театрални изпълнения на актьорите от Сатиричен театър "София" Валентин Ганев, Йорданка Стефанова, Веселин Цанев, Тодор Близнаков и Иван Петрушинов. Те разиграха етюди от творбите на победителите от конкурса. Музикалната част на вечерта бе дело на големия Тодор Върбанов. Музикантът зарадва всички с изпълнения на любими песни от репертоара си като незабравимата "Миг като вечност" и др.

Кметът Емил Караиванов обави темата на третия Национален конкурс "Голямата къща на мъдрите хора". Тя ще е "Dum spiro, spero..."/"Докато дишам, се надявам..."

Тодор Върбанов изпълни пред асеновградската публика любими песни на поколения българи като "Катиран", "Миг като вечност" и др.
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини