Затварят София за автомобилния трафик

Затварянето на София за автомобилния трафик и невъзможност за напускането ѝ е одобрено от премиера Бойко Борисов. Това съобщи на извънреден брифинг в Министерския съвет тази вечер председателят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски. 

„От вчера се наблюдава тревожно нещо – масово напускане на София. Градът е с най-много заразени с коронавируса. Напускащите София се разпръсват в цялата страна и това води до още по-тежка ситуация с последици, които ще станат ясни до седмица. Щабът с безпокойство наблюдаваше тези процеси. За по-малко от денонощие имаме още близо 40 случаи. Щабът предлага затварянето на София за автомобилния трафик“, допълни проф. Мутафчийски. 

“Всичко, което каза ген. Мутафчийски и произтичащите решения на Националния оперативен щаб, ми дават основание да издам заповед, считано от 00.00 часа тази нощ 17 април до второ нареждане – да се преустанови движението, т.е. влизането в и излизането от София, на всички превозни средства с изключение на: товарния превоз, товарните коли, които трябва със съответната документация да докажат необходимостта от извършването на съответния транспорт“, посочи министър Ананиев и допълни:

“На второ място са всички автомобили със специален режим. Автомобили, които превозват граждани, които имат нужда от лечение, като гражданинът, който има нужда от лечение посочва лечебното заведение, в което трябва да отиде да се лекува“, каза още той и допълни:

“Също така имат право да влизат и да излизат, които превозват медицински лица, които отиват да работят в съответното лечебно заведение“.

Забраната не важи и за аварийните автомобили, каза още здравният министър. 

В брифинга участват министрите на здравеопазването Кирил Ананиев и на вътрешните работи Младен Маринов. 

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта (12)

  • 1
    St
    stone
    7 -9
    23:32, 16 апр 2020
    Корумпиран смешник.
    • Мл
      Младок
      8 -7
      23:35, 16 апр 2020
      Анонимният смешник "stone" на когото постижението му е да се изпикае в седнало полижение и да пърди в спалнята на жена си определя коремен хирург с военни мисии в Афганистан.
      Ох сладури.
  • 2
    Мл
    Младок
    13 -6
    23:38, 16 апр 2020
    Много отдавна трябваше да вземат подобни мерки,а не да си противоречат с това дали днес ще разрешим сергиите да продават или не.
    Браво на щаба.
    Предполагам отново морално-деградиралите ще ме обиждат,но фактите са на лице.България е с най-правилните мерки,но друг е въпроса на дисциплината на селяндурите в града ни и страната като едно цяло.
  • 3
    Ци
    циркове & панаири
    9 -10
    23:42, 16 апр 2020
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • Мл
      Младок
      9 -7
      23:47, 16 апр 2020
      Сега,разбирам...набил си жена си,напил си се и реши да влезнеш да псуваш хора,които са постигнали повече от теб в живота и които взимат радикални мерки с цел да предпазят теб Ганьо.
      Какви мерки предлагаш ти?
      И като знам как обичате да се оплаквате,ако настъпи масово заразяване и надвишаване на капацитета на здравната каса,ще има да им се молите на лекарите пред интензивното.
  • 4
    Де
    Делян Суджука
    6 -6
    23:51, 16 апр 2020
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 5
    Бе
    Без думи
    4 -6
    00:01, 17 апр 2020
    Немога да се сетя за подходящата дума с която да ви нарека ,колко сте ограничени ,кон с капаци вижда повече от вас ,но за съжаление ,че Българина е прост (поне по голямата част) е на 100 %верен. Като опре ножа до кокала и се разболеят близките ви пак ще отворите хасково нет и ревяйки ще си преглеждате коментарите.
  • 6
    Бр
    Браво
    3 -6
    00:09, 17 апр 2020
    Това трябваше от вчера или днеска обяд да го направят щабните.
    А онова дърто говедо с речник от думи от турско и социалистическо робство скоро ще му запушат остата с аспиратор.
  • 7
    Ви
    вип
    5 -4
    00:48, 17 апр 2020
    Оставка!
  • 8
    33
    333
    3 -5
    01:18, 17 апр 2020
    Сопата, не са находиха тия диваци! Един месец ги дондуркат, като се каже, че има извънредното положение, значи има извънредното положение и точка!!!Единствените дни в който нямаше нон стоп купон, бяха тия 6-7 дни в които не спря да вали!!!
  • 9
    Bo
    bokovid
    8 -5
    01:54, 17 апр 2020
    На крадливото животно от Банкя му се вижда краят.
  • 10
    11
    11111
    0 -2
    09:03, 17 апр 2020
    всички влизащи в държавата под карантина но не домашна защото докато стигнат в дома си...но къде хотели...пари за тях ...и тестове ...по лесно е да затваряш ...пари не се скат за това...даже се изкарват...пък и да видят кой е Господ на земята..
Последни новини