Двама си мерят оня вот в Кърджали,печели ДПС

Кметът Хасан Азис гласува спокойно докато мастодонтите си мерят вота

Вече отдавна сме свикнали политиците от партиите мастодонти да сочат ДПС в Кърджали като свой основен опонент. Както БСП така и ГЕРБ се кълнат, че нямат нищо общо с четата на Сокола и, че желаят да й отнемат хранилката на властта. Тази реторика ни е позната по време на избори-преди и след тях. Въпреки,че според думите им опонентът е общ и би следвало действията срещу него да са общи, мастодонтите са разединени. Това особено силно личи като наближи местен вот. Тогава те започват да си го мерят, а ДПС ги слага на скамейката на победените.

Не е тайна, че в Кърджали голяма част от избирателите отдавна се надяват големите да се разберат и да превземат бастиона на Доган. Пример има и това е избирането на Румен Димитров в края на миналото хилядолетие. Дълго време Сокола така балансира, че мастодонтите се караха , а той печелеше Кърджали.

Днес Доган дърпа конците от задни позиции, но ДПС отново успява да държи безапелационно властта в Кърджали. С едни се пие кафе, с други се гласува в местния парламент.

Така реториката срещу четата на Сокола увисва във въздуха. Увисват и призивите за общи действия срещу ДПС в града край Арда.

Дето се вика двама си мерят оня вот, ДПС печели.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини