Любимец 15 обеща в Кърджали грижа за младите,от столетницата не го искат в Европарламента

Момчил Неков в Кърджали

Ключови фигури в БСП не желаят Момчил Неков в Европарламента, въпреки че той спечели преференциалния вот в партията. Както Кърджали бг вести първи писа Неков взе 10 на сто от преференциите в Кърджалийско, побеждавайки лидерът на партията и на европейските социалисти Сергей Станишев. Резултатът му, който средно за страната надхвърля петте процента, го изстрелва в Европарламента ,като първи в червената листа.

Гласуването за подредения под номер 15 в листата на партията Момчил Неков е техническа грешка, тъй като избирателите са препотвърдили номера на партията в бюлетината каза зам.председателката на Народното събрание Мая Манолова. Янаки Стоилов днес оповести,че има по-заслужили от Неков, които трябва да влязат в Европарламента.Лидерът Станишев пък заяви от Брюксел,че ще говори с Любимец 15 , както медиите наричат младия социалист.

Ще припомним,че Неков дойде в Кърджали по време на кампанията, като подгряващ на втората в листата Илияна Йотова. Никой не очакваше ,че той ще я изпревари в крайното подреждане.Единствено Кърджали бг вести публикува неговото изявление.

Ще припомним ,че кандидатът за евродепутат на БСП Момчил Неков измисли формула за измерване на вътрешнопартийната демокрация. Той е на 27 г. и е магистър по политология.Автор е на две книги. В едната от тях“От първо лице“ той разглрежда състоянието на вътрешнопартийната демокрация в големите български партии. Според неговата формула най-затегнато е положението в ГЕРБ. Партията е силно централизирана, като централното ръководство утвърждава всеки член на местните структури. Най -демократична е БСП. В нея изборното начало е най-важно. Има и двадесетпроцентова гражданска квота .

Момчил Неков смята да работи за младите хора на България. Той посочи,че като премиер лидерът на социалистите и на ПЕС Сергей Станишев е уредил 100 млн.евро по програми до 2020 г.,които да са насочени за преодоляване на младежката безработица.Една от програмите е „Младежка гаранция“,а другата „България на едно гише“.В тях ще се ангажират изключително млади хора,каза при визитата си в Кърджали Неков

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини