Бареков сравни Станишев с блуждаеща муха

снимка: БСП

 

Предложението на Станишев за предсрочни избори, и то още през юли, е абсолютно авантюристично, дори бих стигнал още по-далеч като го нарека идиотско.“ Така лидерът на България без цензура Николай Бареков коментира пред Haskovo.net изявлението на Сергей Станишев от ранния следобед днес пред Пленума на БСП.

В изявлението си той призова кабинета да подаде оставка веднага след гласуването на поредния вот на недоверие срещу правителството, който ще се гледа утре. „Нито министрите, нито премиерът заслужават да носят отговорността при липсата на политическа подкрепа", каза Станишев. Освен това той обяви, че могат да се направят законодателни промени, чрез които предсрочните избори да са още в края на юли.

По думите му гражданите трябва бързо да се произнесат кой искат да ги управлява.

Действията на Станишев са като на муха, която се е запътила към устата на куче. Българинът през юли е или на почивка, или на гурбет, или на нивата и въобще няма да му е до избори“, коментира предложенията му евродепутатът Бареков.

Според депутата от БСП от Хасково Жара Пенева пък ще се изиска повече от два месеца за техническата организация на предсрочни избори. Тя обаче е оптимистка за изхода от тях, що се отнася до БСП.

Позицията на Станишев е достойна. Избори трябва да има час по-скоро, защото трябва да се даде правото на хората да изберат кой ще ги управлява“. Жара Пенева коментира по телефона от залата на пленума, че искането на лидера Станишев за избори през юли е било прието спокойно както от нея, така и от колегите й.По мнението й обаче технически нов парламентарен вот ще може да се организира едва през август или началото на септември.

Зад идеята да има избори, и то веднага, застават и от ЕНП, въпреки, че принципната им позиция е, че е по-добре да има вот 2 в 1.

Избори веднага - това е ход на стабилизиране и легитимиране на управлението, но дали е ход за промени, предстои да видим и зависи от всички нас“, коментира лидерът на Единната народна партия Мария Капон. Тя добави още, че формулата „избори през юли“ е и най-държавническото решение, предвид подготовката на бюджета, както и предстоящото подписване на партньорското споразумение за европейските фондове.

Като „пълен абсурд“ коментира изявлението на Станишев депутатът от Хасковски регион от ГЕРБ Владимир Митрушев.

Той определи действията на лидера на БСП като шикалкавене и риторично попита защо досега от БСП не приемаха искането на ГЕРБ за референдум за промени в изборния кодекс, а чак сега надават глас. Аз не вярвам на думите на този човек“, каза още Митрушев. Неговата позиция обаче е: „Правителството да си подаде оставката още днес, ако това ще се случва, няма никакъв смисъл да се чака до утре“

М. Манолова 

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини