Средновековен панаир`2014: Второто Българско царство оживява над Асеновград

За трета поредна година Асеновград ще стане арена на средновековни битки и дуели, център на средновековните занаяти и техники. Пред посетителите ще оживее Второто Българско царство - автентични реконструкции на снаряжение и дрехи от периода, иконопис, монетосечене, средновековен начин за направа на хартия, леене на свещи, тъкане на кори, тъкане на стан, дърворезба, плетене на халчeста ризница, обработка на кожа, плъсти, направа на кукли, дуели и рицарски битки, средновековна музика. Всеки, който има желание, ще може да стреля с лък, да мята копие или да поязди кон. Ще могат да се опитат типични за онова време ястия, медовина и вино.

"Живата история" ще пресъздаде ежедневието, бита, занаятите и въоръжението на средновековните люде по нашите земи. Ще участват също "рицари" от Сърбия, Молдова и Англия.

Програма:

20 юни, петък:

  • 14.00 ч. - 19.00 ч. - занаяти, техники, конна езда, стрелба с лък, средновековен бит и култура, въоръжение и снаряжение от периода, средновековна музика

21 юни, събота:

  • 10.00 ч. - 19.00 ч. - занаяти, техники, конна езда, стрелба с лък, средновековен бит и култура, въоръжение и снаряжение от периода. средновековна музика.
  • 11.00 ч. - официално откриване, рицарска битка
  • 11.30 ч. - дуели
  • 15.30 ч. – рицарска битка
  • 16.00 ч. - дуели

22 юни, неделя:

  • 9.00 ч. - 14.00 ч. - занаяти, техники, конна езда, стрелба с лък, средновековен бит и култура, въоръжение и снаряжение от периода, средновековна музика

Участници в събитието ще са 18-ти пехотен Етърски на Негово величество полк, Асоциацията на свободните реконструктори Църковен живопис - АМТИИ - Пловдив, Клуб по конен спорт "Фарис" - Асеновград, "Златно буренце" - Сърбия, "Св. Теодор Стратилат" - Сърбия, Исторически клуб "Ensifer" - Молдова, реконструктори и занаятчии от цяла България.

Панаирът ще се проведе в местността Свети Трифон над Асеновград.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини