Полк. Димитър Илиев сдаде командването на 4-ти артилерийски полк

Командирът на военното поделение в Асеновград полк. Димитър Илиев предаде знамето на полка на зам.-командир подполк. Тодор Никезов. До назначаването на титуляр поделението остава под негово командване.

На официалната церемония днес присъства ген. Нейко Ненов - командир на сухопътните войски на РБългария, а също и кадети от армията на САЩ.

Тържественият ритуал започна с последно приемане на строя от полк. Илиев, като негов командир, и от ген. Ненов. Заповедта за освобождаване от длъжност и указът за назначаването на полк. Илиев за командир на Втора механизирана бригада в Стара Загора, както и удостояването му с висше офицерско звание "бригаден генерал", бяха прочетени от полк. Анатолий Димитров от Командването на сухопътните войски.

В обръщението си ген. Нейко Ненов подчерта, че полк. Илиев е оправдал напълно гласуваното му доверие и е командвал 4-ти артилерийски полк уверено и авторитетно.

Кметът Емил Караиванов удостои полк. Илиев с плакет "Асеновград" за проявеното родолюбие и патриотизъм и за отличното взаимодействие между военно формирование 24490 и Община Асеновград. "За града ни е чест и гордост асеновграчанин да поеме една от най-големите структури на българската армия", отбеляза градоначалникът.

В своето прощално обръщение полк. Илиев сподели, че за него е чест и привилегия, че е командвал основното артилерийско формирование на сухопътните войкски, управлявано с грижа и професионализъм от едни от най-добрите офицери артилеристи на българската армия. Той благодари на кмета Караиванов и на архиерейския наместник свещеноиконом Йордан за съвместната им работа и доброто приемане на военните от асеновградската общественост, а също на всички офицери и военнослужещи в поделението за всеотдайността и подкрепата по време на неговото командване.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини