Млади лидери от Асеновград дискутираха актуални обществени теми в Президентството

Снимки: НАРД

19 млади лидери от асеновградското СОУ "Св.св. Кирил и Методий" посетиха Президенството, съобщиха от Националния алианс за работа с доброволци. Там те се срещнаха с двама от секретарите на президента - Деяна Костадинова (секретар по социални политики, младежта и спорта) и Румяна Коларова (секретар по връзки с гражданското общество). В дискусията, продължила близо два часа, учениците задоха различни въпроси, свързани с образованието, младежката безработица, външната политика и членството на България в международни съюзи. Не бяха подминати и темата за протестите, причините за народното недоволство, както и значението на президентската институция в България и по света. След дискусията 11-класниците се снимаха в емблематичната Гербова зала, където се подписват междудържавни споразумения.

Срещата в Президентството бе инициирана от Национален алианс за работа с доброволци като награда и заключителна част от проекта "Дар за моето училище - млади лидери с идея за промяна". Целта му бе да развие лидерски умения у младите хора и да ги приучи за справяне с проблеми в училищната среда.

Проектът, с продължителност 6 месеца, се осъществи в общо 6 училища от Южна България, сред които и СОУ "Св.св. Кирил и Методий".

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини