След учителска небрежност в ОДЗ "Асенова крепост": "Предал - приел детенце" само след подпис

Двете сестрички са останали заключени за около половин час. Чист късмет е, че, докато са били сами, не се е стигнало до инцидент. Дежурните учителка и възпитателка така и не разбрали, че в градината след тях са останали деца.

Детските градини в Асеновград вече ще предават малчуганите в края на деня само срещу подпис. С кметска заповед до директорите на всички детски заведения е разпоредено възрастният, който взима детето, да се подписва в изходящ дневник. Изрично трябва да се знае предварително кой точно ще идва за всяко отделно дете. Ще се подписват както родителите, така и служителят, предал детето, като ще се посочва и точен час кога това е станало.

До извънредните мерки се стигна, след като стана известно, че миналата седмица сестрички на 4 и 6 г. са останали сами и заключени за около 30 мин. в ОДЗ "Асенова крепост". Ужасяващата небрежност излезе на бял свят, след като бабата на момиченцата поставя въпроса лично на кмета Емил Караиванов. Без да проверят има ли деца из помещенията и коридорите в градината, учителка и възпитателка врътват ключа час преди края на работното време и си заминават по живо по здраво.

В 17.30 ч., когато бабата пристига, изпада в шок, виждайки, че всички входове на ОДЗ-то са заключени, а от децата няма и следа по двора.

Директорката Кристина Чолакова е докладвала в Общината за абсурдния случай още същата вечер. В момента вървят проверки, събират се писмени обяснения. Проверяват се записите от охранителните камери. Срокът за това изтича на 16 юли. Ще има ли дисциплинарни наказания ще стане ясно в близките дни.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини