Кметът: Обърнатите контейнери и разпилени боклуци са умишлена провокация

Изявление на кмета Емил Караиванов по въпроса със сметосъбирането:

"Уважаеми съграждани,

Последните десетина дни станахме очевидци и потърпевши на неприятни ситуации по повод режима на сметосъбиране из града. Известно е, че след изтичане на предишен договор и финализирана процедура по ново възлагане, общината вече има нов изпълнител на услугата по сметосъбиране и сметоизвозване за града. Достатъчно навреме аз като кмет одобрих график по улици и дати, през който трябваше да се реализира цялостната подмяна на съдовете за сметосъбиране, т.нар. контейнери. Изричен ангажимент на двете фирми, досегашната "Комунал" ООД и "КМД" ЕООД, бе да спазват този график, предварително да си проверят маршрутите и точките на подмяна.

Лично аз и общинската администрация имахме опасения, че е възможно да се допусне временно неудобство, защото става дума за сериозна организация и голям обем работа на терен. Из Асеновград за срок от три седмици следваше да се подменят 900 контейнери, като в същото време не трябваше да се допуска непокриване на ангажимента. За жалост, точно това се случи на доста места из града и асеновградчани с право се изнервиха и насочиха реакциите си на недоволство към общината.

Общинските служители, натоварени да следят процеса на подмяна на контейнерите между двете фирми, не са прекъсвали нито ден контрола върху акцията. Въпреки това се оказа, че на много точки по улици из Асеновград се получиха неприятни гледки-обърнати контейнери с умишлено изсипан отпадък от тях, вдигнати контейнери, без на тяхно място да се постави нов, вече от новия оператор по сметосъбирането.

Със съжаление признавам, но в общинска администрация има поредица сигнали, според които това се е случвало и като умишлена провокация. Целта е била асеновградчани да се изнервят и да се настроят срещу общината и новия договор за изпълнител. Не разполагам с доказателства за това, нито имаме ресурса и времето да се прави разследване, но имаме горчив опит от предишни ситуации, когато редуцираните графиците на извозване на контейнерите през лятото на 2013 година провокира аналогична ситуация."

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини