Празник на вярата и справедливостта: Съдът върна манастира "Св. св. Кирик и Юлита" на Пловдивската митрополия

Собствеността на Пловдивска митрополия върху манастира "Св. св. Кирик и Юлита" беше потвърдена от две съдебни инстанции - Окръжен и Апелативен съд в Пловдив. Решението на второинстанционния съд дава право на митрополията да възстанови фактическото си владение върху светата обител и да възобнови монашеското подвижничество и богослуженията в нея.

Заедно с всички свещеници от епархията на 11 септември Негово Високопреосвещенство митрополит Николай ще отдаде възхвала на светите мъченици Кирик и Юлита и ще отправи благодарност към Бога. В манастира ще бъдат пренесени за поклонение всички светини на епархията - частицата от св. Кръст Господен, чудотворните икони на Пресвета Богородица, светите мощи на мъчениците Кирик и Юлита и други. Богослужбата ще започне в 10 часа.

Камбаните на всички храмове в Пловдивска епархия ще бият с тържествен звън от 10 до 10.30 ч. в знак на радост от възстановяването на духовния живот в светата обител и като покана към миряните да отправят благодарствена молитва към Бога за въздадената справедливост.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини