Путин нареди проверка на войските от Източния военен окръг

Руският президент и върховен главнокомандващ на страната Владимир Путин разпореди да бъде извършена внезапна проверка на бойната готовност на целия състав на войските на Източния военен окръг. Това съобщи днес на съвещание с ръководството на въоръжените сили министърът на отбраната Сергей Шойгу, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

"В съответствие с неговата заповед днес в 10 ч. моск. време войските на Източния военен окръг, а също така съединенията и воинските части, разположени на неговата територия, се привеждат в пълна бойна готовност", заповяда Шойгу.

Военният министър нареди органите за военно управление и войските да бъдат изведени на полигони, където да бъде проведена подготовка за изпълнение на възложените им задачи на контролни занятия и тактически учения.

Финанси

Междувременно директорът на Федералната данъчна служба в Русия Михаил Мишустин заяви, че западните санкции няма да повлияят на постъпленията в руския бюджет.

„В краткосрочна перспектива санкциите няма да окажат сериозно въздействие върху приходите в бюджета. Но, взимайки под внимание външната несигурност, твърде рано е да се дават оценки в средна и дългосрочна перспектива”, заяви Мишустин пред РИА Новости.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини