Пътят за Горни Воден продължава да се свлича

Невероятна, направо плашеща, е гледката на пропадналия път за Горни Воден. За два дни процепите са станали двойни и продължават да се разширяват с по 10-20 сантиментра на денонощие. До самото свлачище се строи развлекателен комплекс, строителните дейности по който са спрени със заповед. На цялата зона ще бъде направено геоложко проучване, след което ще се изготви проект за укрепване. "Затова са нужни милиони. Ще ни  трябва подкрепата на Междуведомствената комисия за бедствия и възстановяване", коментира пред журналисти кметът на Асеновград Емил Караиванов. Когато бъдат направени сондажите и бъде определен целият размер на свлачищния процес, тогава ще може да се определят конкретните причини за възникването му. Засега се предполага, че е предизвикан от подпочвени води, допълни той.

Горни Воден е буквано откъснат от света. Транспортът минава по стария път, а хората навъртат пеш по няколко километра нагоре и надолу. Намеренията на превозвача Васил Пиронков са да пусне малък високопроходим бус, който да ги извозва до други бусчета, които отиват до града. За да не останат замръкнали на пътя връщащите се от Пловдив ученици и работници, последният автобус към квартала ще тръгва в 20 ч.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ya
    yarrak
    3 0
    16:28, 4 ное 2014
    NIkakvo ukrepvane ,samo vzrivove i tova koeto ste se svli4a da se sve4e kato lavina ,i sled tova nov pat ,inak sled 10 15 ili nay mn. 20 god pak ste tragne i otnovo ste se har4at bulgarski pari
Последни новини