Надя Тодорова: Раздадох се за хората без да се щадя и преструвам

Надя Тодорова и дъщеря й Антония Теменугова в пряко включване за Нова тв от Чехия.

Радвам се на малки неща, на хубав слънчев ден, на цъфнали цветя. Сега най-много ме радват уважението и любовта на хората. Раздадох се безрасъдно за тях, без да се щадя, без да се преструвам и да лъжа. Това сподели пред Нова телевизия в пряко включване от Прага актрисата Надя Тодорова. Повод да я потърсят колегите са намерили в новината, че по предложение на инициативен комитет от граждани ОбС - Асеновград реши да отпусне на видната си съгражданка 1000 лева заради "претърпяна операция и необходимостта от постоперативно лечение".

След като станя ясно, че култовата актриса, навършила в началото на месеца 89 години, е в сравнително добро здравословно състояние, водещият реши да я върне назад във времето и се поинтересува има ли любими реплики от филмите, в които е участвала. "Връщам се много често. Бог ми отне ходенето, но ми не ми отне разума. Връщам се и си спомням много често "Опасен чар" с тази прословута реплика "роднина - милиционер". Стояхме и си чакахме реда с Георги Русев и аз му подшушнах, че е най-хубаво да ги наредим роднина-милиционер, за да им запушим устите. Обичам да импровизирам. Например като снимахме "Любов и нежност" Ранел Вълчанов всеки ден ми носеше лисчета с реплики. Един ден закъсня, Валери Петров стои горе на гредата и гледа как вървят снимките. Реших, че няма да чакам, ще импровизирам. Погледнах Валери дали няма да ми се сърди, а той ми изпрати въздушна целувка и ми каза само "Давай, давай!"

С умиление актрисата се върна и към снимките на "Дами канят", който е заснет в родния й град: "След изморителен ден колегите винаги идваха вкъщи. Мъжът ми ги почерпваше хубаво домашно вино, набирахме сили за другия ден. Спомням си финала, който всъщност не беше замислен така. Мрежата се скъса и Стефан Данаилов падна във водата. Ние трябваше да го следим, да вървим по него. Първа се хвърли Невена Коканова. Аз не мога да плувам, обаче си викам - каквото ще да става, и аз скочих. Измъкнахме са като мокри кокошки. Прибраха ме вкъщи по халат."

Разговорът в крайна сметка приключи по-бързо от предвиденото, след като стана ясно, че новината за "тежка болест" на Надя Тодорова е силно преувеличена. Водещият Павел Димитров й пожела скоро да напише книга, в която да разкаже за интересния си живот и филмова кариера, както и спомени за Иван Адонов, Стефан Данаилов, Георги Русев и други нейни колеги.

Източник: Нова телевизия

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини