Бивш министър с първа служба като иподякон в Бачковския манастир

Християнският празник, бележещ "началото на Божието благоволение", бе отпразнуван тържествено днес в Бачковския манастир с архиерейска литургия.

Гостуващият Западно- и Средноевропейски митрополит Негово Високопреосвещенство Антоний наблегна в словото си на изключителната ценност на християнското семейство като благословен съюз на любовта между мъжа и жената, като богоосветена среда за израстване и изграждане на пълноценен човек. Владиката призова вярващите да го пазят от нарастващия в наши дни натиск: "Разрушаването на семейството би било разрушаване на самия човек, на съкровената му същност." На отец игумена Симон митрополит Антоний пожела успешно да води и благоустроява поверения му манастир.

В църквата "Успение Богородично" на светата обител днес бе първата служба, в която бившият транспортен министър Кристиан Кръстев, наскоро бе подстриган за иподякон, участва като четец. Преди да влезе в храма ексминистърът от служебния кабинет на Марин Райков каза пред журналисти, че не се е отказал от светския живот и е облякъл расото като доброволец, който цени християнските ценности. 

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини