Илияна Йотова: Задължителното вдигане на възрастта за пенсия е гигантска спекулация

"От старта на това правителство не съм видяла решение, взето в полза на хората. Едно увеличение и актуализация на бюджета. Това обаче е нормално, прави се във всяка държава", заяви в "На светло с Люба Кулезич" евродепутатът. Йотова намекна, че относно заема, който ще бъде теглен, няма да се разберат условия, по които той ще бъде взет. На репликата на водещата, че това предстои тепърва да стане публично известно, тя отговори: "Сигурна ли сте, че ще се разбере?"

Според Йотова сегашната коалиционна формула няма да изтрае дълго: "Не мога да кажа колко точно, но този рекет, извинявайте за грубата дума, която в момента се чува от всички страни "ако не ми дадеш областен управител, зам.-министър, председател на парламентарна комисия или не ми дадеш съответния ресор - излизам, не разчитай на моята подкрепа" не може да продължи.

Относно задължителното вдигане на възрастта за пенсиониране евродепутатката бе категорична, че това е една гигантска спекулация: "Преди няколко години работих по т.нар. Зелена книга по пенсионно осигуряване в ЕС. Беше преценено, че нивото на развитие в различните държави-членки е толкова различно, че казаха "Стоп!"  - всяка една държава сама да реши. Не виждам обективността защо пенсионната възраст трябва да се увеличи. По-скоро някой трябва да рапортува някъде, че ето, виждате ли, възрастта е увеличена."

На въпроса за състава на правителството, в което има представители на АБВ, Йотова отговори: "Ако някой преди година ми беше казал конфигурацията на този парламент, че Калфин ще стои до дясно рамо на Борисов, щях да кажа, че е виц."

"И как ще свърши това за АБВ и БСП?", поинтересува се Кулезич. "С фалстарт за АБВ като политическа формация. И възможност за БСП да се реформира", отвърна Йотова.

"Към "тричленката" Дъбов - Узунов  - Николов нямам лично отношение. Работила съм дълги години с тримата и трябва да ви кажа, че една голяма част от стабилността в БСП се дължи именно на тях. Що се отнася до Кирил Добрев, той едва ли ще стане лидер на БСП, но съм убедена, че ще стане част от ръководството на партията", заяви още тя.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини