Станимира Петрова: Отидох за първото място и го спечелих

Пожелавам на нашата световна шампионка титла на олимпийско равнище. С тези думи кметът Емил Караиванов посрещна днес Станимира Петрова, която завоюва златен медал на Световното първенство по бокс (кат.до 54 кг) в Южна Корея.

По думите на Георги Шишков, първият треньор на Станимира по таекуон-до, асеновградчанката носи шампионски дух по природа. Започнала тренировки във 2 клас, още в началото познах боеца в нея, призна той. Самата Станимира сподели, че най-вълнуващият момент е бил да чуе българския химн на шампионат от световно ниво: "Чувството е неописуемо. Отидох за първото място и го спечелих". Убедена е, че дългогодишният опит в таекуон-до й помага, заради многото сходни неща между двата спорта, като усета за дистанция и движенията на ръцете. Според треньора Шишков, с бокса Станимира е направила добър избор, тъй като в него има много перспектива.

Градоначалникът подари на шампионката бяла орхидея - символ на успеха, картина със стилизиран образ на Асеновата крепост, каталог с 1000 фотографии на български забележителности и календар на общината за 2015 г., на който да записва следващите си големи победи.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини