Антикорупционната комисия няма да гледа анонимни сигнали

Парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика вече няма да разглежда анонимни сигнали.
В предните два парламента комисията проверяваше и такива.

Сегашният председател - Валентин Николов от Патриотичния фронт, обясни пред БНР, че решението е взето, защото има хора, които злупотребяват и с анонимни сигнали и целят политическа разправа.

"Радвам се, че всички от комисията, с изключение на представителите от "Атака", гласувахме единодушно. Нямаме приет Етичен кодекс, правихме опит да бъде приет през 41-вото НС, но нямаше воля от колегите. Сега има малък напредък, но като цяло мога да кажа, че трябва да бъде изготвен такъв кодекс и се надявам, че ще го направим", обясни Николов, който преди беше депутат от "Атака".

Той каза още, че комисията ще се занимава с всеки, независимо от коя политическа сила е.

Николов се зарече, че докато е председател, няма да допусне, който и да е бил член или депутат, или гражданин, да използва комисията за политическа разправа.

Според него такива опити има и сега.

Депутатът призова всеки да застане с името си, с личността си и да има куража да внесе сигнал.

Николов добави, че документацията, която са приели от предишната комисия, е в пълен хаос и ще напише писмо до Волен Сидеров, бившия председател на комисията, да предаде регистъра със сигналите, защото такъв все още не са получили.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини