Новите мотоциклети на "Хонда" предлагат малка маса и мощен двигател

Мотоциклетната гама на "Хонда" и велосипедите от собствената марка на японците Astreco Athlete могат да се видят на щанда на "Бултрако" на мотосалона в София. Премиерите, представени по време на изложението, са от серия 650 и разкриват новата комбинация от мотоциклети с малка маса и мощен двигател, с отличен стил, лекота на управлението и разумна цена.

Гамата на "Хонда" включва 15 модела от категория А2, както и 8 мотора, оборудвани с уникалната трансмисия с двоен съединител. Напълно новият модел CBR650F е базиран на платформата на типичния представител на високия клас нейкид - стрийтфайт CB650F. CBR650F и CB650FA са два модела, които са създадени за любителите на чистия адреналин, за търсещите нови предизвикателства.

Новият Forza 125 е скутер с отлична производителност, гъвкавост и рационалност, мотивирани са за стил, качество и ефективност. Машината предлага максимума, който се изисква от един скутер 125 куб. см и съчетава най-доброто от "два свята" – удобството на скутерите с по-голям обем в стил GT (GrandTouring), с които можеш да се движиш по магистрала, с удобството за използване в градския трафик, лесен за паркиране и лек за маневриране.

Моделът е с мощност 14 к.с. при 8750 об./мин. и въртящ момент от 12 Нм при 8250 об./мин. Скутерът е с впечатляващ съвременен дизайн. Има стандартен ABS, огромно багажно отделение от 48 л, светодиодни фарове, регулируемо ветроупорно стъкло и изход за 12 волта. Резервоарът събира 11,5 литра гориво и скутерът е доста икономичен - с 1 л бензин изминава 43.5 км.

Новият ревизиран нейкид Honda CB125F за 2015 г. е типичен за семейството CB-F, но е с ново шаси и 18-инчови джанти с 6 спици. Мотоциклетът е с двигател с въздушно охлаждане, има голям въртящ момент в ниските и средните обороти, с балансиращ вал и ревизирана система за впръскване на горивото.

CB125F е обновен сериозно, има семейна прилика с двуцилиндровия CB500F и 4-цилиндровия CB650F. Агресивното поведение на типичен стрийтфайтър съвпада с изправената позиция на езда и широкото кормило, което дава възможност за отличен контрол.

Цилиндровата глава на мотора е ревизирана и е постигнат баланс, който неутрализира вибрациите. Предавателната кутия е 5-степенна с променени предавателни числа. Моторът е икономичен и с един литър гориво се изминават 51.3 км.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини