Без товарни автомобили над 10 тона по пътя Смолян - Асеновград, жълт код за сняг в региона

Въведена е забрана за движение на МПС над 10 тона по път II-86 Смолян - Асеновград, съобщават от АПИ. Движението им е забранено и в цялата област Смолян.

По данни на НИМХ днес до обяд, главно в Централна България, ще превалява сняг. От запад облачността ще се разкъса и намалее, в западните райони до предимно слънчево време. В следобедните часове в източните райони ще превалява дъжд, а вятърът ще се усили.

Жълт код за сняг е обявен в областите Пловдив, Пазарджик, Кърджали и Смолян. Очаква се новата снежна покривка да е около 5-10 см. В събота до обяд в източните райони все още ще превалява  до 5 л/кв.м, в Западна и Централна България - без валежи. В неделя облачността ще се увеличава и вплътнява, но не се очаква да има валежи. 

Водните количества в реките в почти цялата страна са над праговете за високи води, предупреждават от МОСВ. В Източнобеломорския басейн нивата на почти всички наблюдавани реки са се понижавали - във водосбора на Тунджа с до -2 см, в басейна на Марица с до -20 см, в поречието Арда с до -37 см.
 
Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини