Президентът Плевнелиев в Смолян: Пътят Пловдив - Асеновград трябваше отдавна да е четирилентов

Как регионът ще се справи с щетите и тежките проблеми със свлачищата, прекъсващи буквално през ден основния път Смолян - Асеновград - Пловдив, както и загубите за фирмите и обикновение граждани?

Колегите ни от Smolyan.bgvesti.net предават дословно отговора на държавния глава Росен Плевнелиев, даден днес пред журналисти в родопския град:

"Видяхме за какво става въпрос, но не само това, като бивш министър на МРРБ твърдя, че познавам всеки един километър от българските пътища. Видяхме свлачищата, там се работи. Аз твърдя, че през тази година, когато ще довършим магистрала "Марица" със 117 км чисто нова магистрала, Пампорово ще усети разликата.

Аз твърдя, че когато летището на Пловдив се даде на концесия на добър стопанин, който развива туризма и регионалните връзки, това със сигурност ще се усети. Аз твърдя, че пътят Пловдив - Асеновград да стане четирилентов - това е заложено отдавна, имаме и отчуждителни процедури, трябваше да стане много по-рано. Един огромен бъдещ пазар за Пампорово, какъвто е Истанбул - 20 милионен град, новото летище на Истанбул, което ще бъде най голямото на планетата, с около 150 млн. посетители на година, те ще бъдат на нашата граница, те ще бъдат много близо до нас.

България - с инвестиции от милиарди - се подготвя добре за този бъдещ растеж, ние ще пуснем в експлоатация влак със 180 км в час Пловдив - Свиленград, договорили сме се с нашите турски партньори и те да дойдат с висока скорост, това означава, че не само магистрала, но и високоскоростна връзка ще оперира през следващите години."

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини