9-ти май в Асеновград

Асеновград отбеляза Деня на обединена Европа и 70 години от победата над хитлерофашизма. Венци и цветя пред паметника на загиналите в Отечествената война поднесоха кметът Емил Караиванов и граждани.

Годишнината от края на Втората световна война бе отбелязана тъжествено с честване, организирано от Национално движение "Русофили". Председателят на организацията в Асеновград Георги Кишкилов приветства присъстващите в Градската библиотека. С руски песни и стихове асеновградчани си припомниха дните от преди 70 години.

Народният представител Манол Генов, кметът Емил Караиванов, общински съветници и граждани почетоха паметта на загиналите във войните с едноминутно мълчание.

Малко по-късно на площад "Акад. Николай Хайтов" танцова формация "Косара" изнесе своя концерт, посветен на Деня на Европа и Деня на победата. Площадът се изпъстри от празничния марш на знамената от Европейския съюз.

Тържественият концерт започна с песента, посветена на Отечествената война - День Победы, последвана от химна на Република България. Музикален поздрав отправи и талантливата Кристина Арабаджиева. 

Емил Караиванов бе гост и на честванията, посветени на 9 май в Пловдив, където поднесе венец пред паметника на Альоша.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини