Траур в Македония

Правителството на Македония взе решение за обявяване на двудневен траур, заради смъртта на петимата полицаи които загинаха при престрелка в Куманово, предаде македонското електронно издание Репортер.

Според решението на правителството 10 и 11 май ще бъдат обявени дни за национален траур.

Броят на загиналите полицаи при престрелките в Куманово достигна осем души, предаде македонската телевизия Телма. При вчерашните сражения загинаха петима полицаи. Тази сутрин бил убит още един, а през нощта е починал още един от ранените. При разчистването на терена днес полицаите са открили още един техен колега, който най-вероятно е загинал от експлозия. В болницата в Скопие днес са били закарани още няколко ранени полицаи. Броят на тежко ранените все още не е ясен.

Петима полицаи са загинали при операцията на македонските сили за сигурност в Куманово, съобщи по-рано днес министърът на вътрешните работи Гордана Янкулоска.

Не е ясно дали има цивилни жертви в престрелката, станала в гъсто населен район. Десетки жители на квартал "Диво селище" бяха евакуирани от района на стрелбата.

Според някои съобщения между 40 и 80 бойци са влезли в Куманово от Косово. По непотвърдена информация около 30 души от „въоръжената терористична група“ са се предали.  Други петнайсетина са се укрили. Според Янкулоска тяхната цел е била да извършат нападения над „стратегическите държавни институции“. 

Източник: http://btvnovinite.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини