Сотир Цацаров поиска отстраняване на военен прокурор

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе във Висшия съдебен съвет искане за отстраняване от длъжност на военен прокурор, разследван за документно престъпление.
На 24 април прокурорът от столичната Военно-окръжна прокуратура майор Адалберт Кръстев е обвинен, че на 5 декември миналата година, в съвета на Камарата на частните съдебни изпълнители, е представил карта с невярно съдържание за медицински преглед, като от него за самото му съставяне не може да се търси наказателна отговорност, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

На 8 септември прокурор Кръстев е постъпил в Клиника по ендокринология във ВМА - София, където е било открито заболяване и е изготвена епикриза. Назначено му е лечение, а на 30 октомври от лекарска комисия във Втора МБАЛ-София му е издадено експертно решение за 92 процента трудова неработоспособност. 

Майор Кръстев се е снабдил с карта за медицински преглед, в която е вписано невярното обстоятелство, че е клинично здрав, въпреки че страда от заболяване, установено с епикриза от Клиника по ендокринология при ВМА-МБАЛ София и решение на лекарска комисия.

Този документ с невярно съдържание военният прокурор е представил пред съвета на Камарата на частните съдебни изпълнители, за да участва в обявен конкурс за частни съдебни изпълнители. 

Майор Кръстев е с мярка за неотклонение "подписка". 
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини