Стартира укрепването на свлачището в Горни Воден

Община Асеновград преодоля всички административни пречки по процедурата за укрепването на свлачището по пътя за кв. Горни Воден, обяви официално днес кметът Емил Караиванов. Осигурени са финансиране, строително разрешение, проект и разрешение от Агенцията за обществени поръчки за сключване на анекс към договора за допълнителното финансиране. Днес бе сключен и договорът с фирмата-изпълнител, която ще започне работата по възстановяване, укрепване на пътния участък и асфалтиране. Очакванията са ремонтните дейности да приключат в рамките на 2-3 месеца.

Община Асеновград е кандидатствала с проект пред Междуведомствената комисия по бедствия и аварии и за възстановяването на 5-те свлачищни участъка по пътя за село Лясково в размер на 2 млн. 150 хил. лв. Към този момент свлачищата в района не са активни, но Общината все пак обяви ограничено бедствено положение.

Искане към Междуведомствената комисия по бедствия и аварии (350 хил. лв.) е подадено и за образувалото се свлачище по пътя между Горни Воден и манастира "Св. Св. Кирик и Юлита". Междувременно, докато се чака решението от заседанието на Комисията, е направено аварийно укрепване на ската и обезопасяване.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини