Решение за отнемане на над 1 млн. лева на Кънчев има, той извърта

Хаосът относно уважен иск на първа инстанция срещу лидера на „Евророма” Цветелин Кънчев започна да придобива комични окраски с елементи на латиноамерикански сериал.

Според шефа на Комисията за незаконно придобито имущество (КОНПИ) Пламен Георгиев производството е започнало по дело с влязла в сила присъда. Не е делото срещу бившия шеф на „Гражданска защита” ген. Никола Николов, по което Кънчев беше оправдан за опит за изнудване – друго дело е, пак за изнудване, трябва да погледна от коя година е, обясни Георгиев. Става въпрос за общо пет имота, придобити през 1995-1996 година, а присъдата е издадена на 30.01.1995. По думите на Георгиев пред Нова телевизия съдът не приема обясненията на Кънчев, че по случая става въпрос за кредитиране на негов роднина, но иска още доказателства, че лидерът на "Евророма" е укрил доходи чрез прехвърляне на имоти.

Имам ли конфискация на движимо имущество, на лични финансови средства, на каквито и да е ценности, нападна Кънчев, който поиска отговори от Георгиев по прессъобщение на КОНПИ за случая. Г-н Кънчев се е разпоредил с 5 имота и няма никакви имоти на негово име – твърдим, че ги е прехвърлил на лицето Станка Станева, с която г-н Кънчев живее на семейни начала. Съдът иска още доказателства, добави Георгиев, който уточни, че на първа инстанция вече има уважен иск за над 1 млн. лева, като става въпрос за отделни средства от петте имота.

Откъде има този милион Кънчев – аз съм първият собственик на фабрика за бутилиране на минерална вода, имах бензиностанция по онова време, каза бившият депутат. Той не се съгласи, че съдът е казал, че към онзи период Кънчев не може да притежава 1 098 473 лева. Кънчев тръгна с обяснения за данъчни декларации, продажби на имоти – на кой ги продадохте, попита веднага Георгиев. Очевидно е, че с тези сделки има прикритие на приходи. Съдът казал ли го е, отвърна Кънчев, като в крайна сметка спорът свърши с уточнението, че има още две инстанции.

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини