В Деня на Победата на сцената беше "Ивушка"

    В Деня на Победата – 9 май - в големия читалищен салон съставът за руски песни „Ивушка” изнесе годишният си концерт. Водещата на концертната програма Атанаска Велчева припомни на публиката, че за да го има Денят на Европа трябваше да се достигне до 9 май 1945 г., когато светът бе спасен от ужасите на фашизма. Ръководителят на състава - Наталия Георгиева беше подбрала репертоар, който разкриваше едновремено красотата на руската музика и гордостта, величието, силата на русккия народ и неговата душевност. Отново на сцената прозвучаха популярни руски песни и мелодии. Инструменталистите от оркестъра изпълниха китка от руски народни песни и „Валс”, а цигулковото трио Лиляна Караславова, Емилия Ангелова и Николай Николов изпълни „Танго” от филма „Веселите момчета” и „Неаполитанска песен” на Чайковски. 
    На сцената прозвучаха популярни и по-малко известни песни, изпълнени от солистките на състава Ана Сиракова, Лиляна, Теодора и Деница Караславови.

    На финала, с последното изпълнение на „Берьози” съставът почете паметта на загиналите във Втората световна война.
    Слово и думи на благодарност към изпълнителите произнесе читалищният председател Иван Караславов, като връчи цветя на всички изпълнители. Участниците в концерта получиха и кошници с цветя от кмета на Общината Ангел Папазов и от Общинският съвет на Българска социалистическа партия.

    Преди концерта, социалистите спазиха традицията и отбелязаха Деня на победата с полагане на венци и цветя пред паметниците на загиналите във войната с фашизма и руския войн Александър Дроздов.

    parvomai.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини