Жените смятат, че шофират по-добре от мъжете

Проучване на Тренинг-центр СЕКС.РФ, проведено сред 497 автомобилистки от Москва и Санкт Петербург, показва, че дамите се смятат за по-добри шофьори от мъжете. На такова самоуверено мнение са 66% от участничките в анкетата.

Въпреки това 76% от жените признават, че при покупка на нова кола се консултират именно с познат мъж, само 8% избират самостоятелно, 2% искат съвет от приятелки, 1% търсят отговор в интернет форуми или консултанти в автосалон, а 13% залагат на комбинация от всички гореизброени източници.

Шофьорски книжки имат 64% от жителките на Москва и Санкт Петербург, 28% планират скоро да седнат зад волана, а за твърди пешеходки се обявяват едва 5%. Почти половината анкетирани дами управляват собствен автомобил, а 31% имат обща кола със съпруг или друг член на семейството.

Малките градски автомобили не влекат съвременните рускини, както е било до неотдавна, отбелязват авторите на изследването. Дамите от двата най-големи руски града харесват компактни всъдеходи и кросоувъри (37%). На второ място сред нежния пол са класическите седани (35%), а 16% от жените предпочитат големи джипове. Малолитражките лежат на сърцето на едва 7% от шофьорките.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини