Лекари от цялата страна излязоха на протест.

Лекари от цялата страна излязоха на протест. Медици от Педиатричната болница в София прекратяват работа до 9.00 часа.


Около 20 лекари и медицински сестри излязоха пред сградата на лечебното заведение. Те протестират срещу недофинансирането на здравната система. Медиците настояват да бъде възстановено договорното начало при преговорите за Национален рамков договор, както и да бъде възстановена възможността да сключват с Националната здравноосигурителна каса по два договора в болничната помощ.


Лекарите от Разградско също обявиха, че ще се включат в националните протести на медиците от цялата страна, като ще обслужват само спешни случаи.


Пловдивските лекари също ще протестират всеки ден до петък с едночасови прекъсвания на работата.


Докторите и сестрите от болниците няма да работят от 8 до 9 часа, а протестите в извънболничната помощ ще са в интервалите 10 - 11 часа и 14 – 15 часа, само спешната и неотложната помощ ще работят по това време.


Хиляди листовки, които обясняват на пациентите исканията на медиците, бяха разпространени по кабинетите. Недопустимо е при 12% официална инфлация за 2007-а, цените на здравните услуги да бъдат замразени под административния натиск на касата, подчертаха от Регионалната колегия на БЛС в Пловдив.


Докторите подчертават, че няма начин финансовият недостиг да не се отрази на качеството на обслужване на пациентите. Те настояват за възстановяване на преговорите като начин на формиране на медицинските правила.
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини