В „Кремиковци” всичко е спокойно, потвърди ръководството на комбината



Обстановката в „Кремиковци" е спокойна, подаваните количества природен газ са достатъчни, за да не нарушат оперативната дейност на комбината и няма никаква опасност за здравето и сигурността на заетите в дружеството и на гражданите. Това съобщиха тази сутрин от ръководството на „Кремиковци", изказвайки същевременно благодарност към „Булгаргаз" и правителството за оказаното съдействие и разбиране във връзка с решението да не се спира газоподаването за комбината.

От ръководството на металургичния комбинат уточняват, че за отмяната на решението на „Булгаргаз" за спирането на газоподаването на компанията поради неплатени дългове, е официално съобщено от газовата компания снощи и е препотвърдено чрез уведомление до Управителния съвет на „Кремиковци" АД, подписано от ръководство на държавната компания.

Рано тази сутрин представител на синдикатите на „Кремиковци" съобщи по bTV, че комбинатът продължава да получава газ, но от „Булгаргаз" не са потвърдили писмено отмяната на решението им за прекратяване на газоподаването от днес.

Вчера пък столичният кмет Бойко Борисов – въпреки изявлението на министър Петър Димитров, че няма да има спиране на газоподаването на „Кремиковци" под санитарния минимум - издаде заповед до кметовете на райони „Кремиковци", „Нови Искър", „ Подуяне", „Сердика", „Слатина", „Надежда" и „Искър" за предприемане на превантивни мерки срещу евентуален риск или бедствие вследствие понижаване на налягането на природния газ, подаван към комбината „Кремиковци".
Източник: investor.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини