МВР: Ченгета покровителстват проституцията

Не е тайна, че в МВР има служители, които правят услуги на престъпния свят. За съжаление, оказва се, че не малко са случаите, в които наши служители, по един или друг начин, са намесени в престъпни схеми.

Това призна пред bTV генералният комисар на вътрешното ведомство Павлин Димитров.

„Имало е сигнали, че полицейски служители по едни или друг начин оказват съдействие за развитие на определена категория дейност", така той отговори на въпроса дали полицаи покровителстват проституцията в София, след като миналата седмица бяха взривени два столични публични дома, цитиран от БГНЕС. Успоредно с противодействието на негативните престъпни прояви, ние трябва да се борим и с престъпниците в средите на министерството", заяви още генералният секретар, цитиран от Фокус.
Димитров уточни, че почти всяка седмица за подобни прояви се уволняват по няколко служители. Обществото очаква от МВР да е надеждна и сигурна институция, каза генералният комисар.

По повод ареста на скандалния варненски общински съветник Веселин Данов, той заяви, че и неговата конкуренция "най-вероятно трябва да последва съдбата му". Димитров каза това във връзка с информация в медиите, че със задържането му полицията във Варна е изпълнявала поръчка на местния бизнесмен, сочен за накробос - Веско Жеков.

Генералният секретар на МВР каза още, че обвиненията срещу сина на бившия вътрешен министър и конституционен съдия Христо Данов са за подбуждане към проституция и контрол на този вид бизнес. Според МВР именно общинският съветник и неговото най-близко обкръжение са ръководили този бизнес.

"Бащата на Веселин Данов беше перфектен човек, имам едно положително отношение към него", каза още Димитров. Той допълни, че в определен момент от живота си, представители на известни семейства попадат под лошо влияние.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини