Aston Martin One 77 - нова компютърна графика

Ерата на епичните суперавтомобили определено не е приключила при Aston Martin, като британската компания представя официален тийзър на нов флагман, който ще влезе в производство в само 77 бройки. Единствените данни, които са известни, са, че колата ще притежава шаси от въглеродни влакна с изработена на ръка алуминиева каросерия, както и 7-литров V12 двигател.

Предишният тийзър показваше доста красноречиво, че наистина става дума за модел на Aston Martin, но в случая присъства и една агресивност, която липсва даже на състезателните модели на компанията. Страничните отвори и линиите на предния капак, както и доста пълничките задни калници наистина създават представата за един мускулест,потентен и наистина бърз автомобил... дори и само докато е на място...

Засега името на проекта е"One 77". Миналата година изпълнителният директор на фирмата, Улрих без, подхвърли името DBX, но до този момент имаше много малко информация за новия суперавтомобил на Aston Martin.

Новият One-77 междувременно се очаква да бъде базиран на силно модифицирана версия на настоящата платформа VH (vertical horizontal). И за да бъде в унисон с темата със седмицата, мощността се очаква да бъде около 700 к.с, с което One-77 би трябвало да стане и най-бързият сериен модел в историята на Aston Martin. Следователно можете да очаквате ускорение до 100 км/ч от порядъка на 3.5 секунди, както и максимална скорост около 320 км/ч.



Пред AutoExpress говорител на Aston Martin обясни, че ще има екстензивна програма за кустомизиране на моделите, така че няма да има дори две напълно еднакви коли. Клиентите ще имат възможността да изразят своите предпочитания за всяка една част от колата – от трансмисията до елементи от интериора. Дори и седалките ще бъдат изработени, за да пасват идеално на извивките на водача и спътника. Говорителят на компанията също така потвърждава, че концептуална версия ще бъде показана на избрана група към края на годината. Серийният модел обаче ще бъде готов до края на следващата година.

На автошоуто в Париж реално присъстваше моделът, но съвсем малка част от него бе разкрита. Сега поне новата компютърна графика, показваща задната част, ни доближава все повече до бъдещия модел.
Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини