Имигранти се бият на гръцко пристанище

Сблъсъците между нелегални имигранти, които се бият помежду си, за да се качат на фериботи за Италия от западното пристанище Патра, стават все повече и местните власти и жители призоваха за помощ, за да овладеят насилието, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

През последните седмици се стигна до сблъсъци между афганистански и африкански имигранти за това кой може да се качи на фериботите към Италия. Най-лошият сблъсък стана този уикенд, когато около 100 афганистанци, размахващи железни пръти и други оръжия, нападнаха група африканци.

Стотици имигранти от Афганистан живеят в лагери на пристанището Патра. Африканците, предимно от разкъсвани от войни държави като Сомалия и Судан, са смятани за заплаха от афганистанците, които смятат, че те се опитват да заемат тяхното място на опашката за ферибот, съобщава в. "Катимерини".

Тревожим се, че някой нищо неподозиращ, случаен минувач може да бъде ранен, заяви местен шеф на полицията пред вестник "Катимерини".

Полицията заяви, че се нуждае най-малко от 40 полицейски служители на пълен работен ден, които да се занимават с около 300 имигранти от Афганистан и стотици други африканци, и се опасява, че напрежението ще нарасне, ако не бъдат предприети мерки. Най-страшното все още не се е случило, предупреди полицията.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини