Колко пожарникари са необходими за залавянето на хамстер

Семейство Апълби от шотландския град Данбар прекара девет неспокойни дни в напразни опити да залови хамстера Фудзи. През цялото това време той се криел под пода на кухнята. В четвъртък, 23 октомври, беглецът се върна сам при собствениците си – гладът свърши това, което бригада пожарникари не можаха.

В понеделник осем пожарникари в продължение на пет часа правиха героични опити да измъкнат хамстера от скривалището му. Наложи се да разглобяват печката и газови тръби, за да достигнат до дупката в пода, където се шмугнал Фудзи. Те пуснали в скривалището му миникамера, покрита с шоколад, за да открият животинчето, опитали се да го измъкнат с прахосмукачка, снабдена с чорап на шранга за безопасност. Нито един от използваните методи не довел до желания резултат.

Фудзи бил спасен, когато специалисти от Шотландското общество за предотвратяване на жестокото отношение към животните дали съвет на собствениците да спрат да сипват храна в скривалището. След няколко дена изгладнелият хамстер – жив и здрав, излязъл сам – да си потърси храна.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини