Lamborghini Gallardo Polizia: Кой ще смее да му се опъне...

Не само, че носят най-хубавите и елегантните униформи от всички полицаи, но и някои късметлии от италианското министерство на вътрешните работи имат късмета да управляват и най-готините полицейски коли. И това е благодарение на Lamborghini – италианския производител на суперавтомобли, като дари ново Gallardo LP560-4 на италианската полиция, което да замени предишното Gallardo.

Това е един от двата представителя на Gallardo, които са ползвани от полицията. Новото LP560-4 ще замени стандартното Gallardo, което покри 87 000 мили (близо 140 000 км) по време на четиригодишната си служба.

Gallardo LP560-4 Polizia осигурява дори още по-добра съпротива на потенциалните престъпници по италианските пътища. Това се дължи на факта, че новият модел притежава повече мощност и по-висока максимална скорост в сравнение със стандартното Gallardo. С мощност от 552 к.с. на разположение за италианския полицай едва ли има много престъпници или потенциални такива, които да могат да се опълчат на максимална скорост от 325 км/ч.

Подобно на своя предшественик, Gallardo LP560-4 притежава най-новите технологии в областта на полицейското оборудване. Каросерията притежава високотехнологична система за записване на видео с възможност за коригиране в реално време. Записът се комбинира с данни от GPS система, които предоставят наистина качествена информация за движението и скоростта.

Благодарение на способността си да достига първа до инцидентите Gallardo LP560-4 също така притежава и животоспасяващо оборудване като дефибрилатор, както и комплект за първа помощ. В допълнение предният багажник има специална охлаждаща система за безопасно и бързо транспортиране на донорни органи.

Отвътре към видео екраните и радиа има и серия класически елементи на полицейското оборудване, сред които и кобур за пистолети и "Paletta" – традиционния знак, ползван от италианската полиция. Съответно и екстериорът получава своите модификации покрай факта, че автомобилът е полицейски – с четири сирени, мигащи LED сини светлини на предните и задните решетки, както и аеродинамична светлина за покрива.

30-ма италиански имат правото да карат Lamborghini Gallardo Polizia, като всеки един от тях е преминал през специален тренинг курс за ползване на медицинското оборудване. Разбира се, няма как да не преминат и през курсове за управление на Lamborghini заедно с тест пилоти на компанията. Очаква се сирените на автомобила да се чуват предимно по магистрала между Салерно и Реджо Калабриа в централна и южна Италия. Така че всички могат да се считат за предупредени...
Източник: rs-auto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини