Първи шпионски снимки на новото поколение на BMW Серия-6

Появиха се първите шпионски снимки на новото поколение на BMW Серия-6, заснети по време на тестове на колата край Мюнхен.

Първото впечатление е, че новата „шестица" ще бъде с платнен мек покрив, но по-внимателното вглеждане показва, че най-вероятно това е добър комуфлаж.

В същото време задното стъкло на автомобила не изглежда да е като за кабриолет. Платът около задното странично стъкло е прекалено свободен и не приляга добре.


Това не може да се случи при истински подвижен покрив от мек материал. BMW естествено нито потвърждава, нито отрича, че бъдещата Серия-6 ще има твърд сгъваем покрив, но напоследък фирмата използва именно този тип сгъваеми покриви при своите модели. Така е при купе/кабриолета на Серия-3, така е и при купе/роудстера Z4.


Прави впечатление, че новата Серия-6 няма да има много радикален и предизвикателен дизайн, както беше със сегашното поколение. Също като новата Серия-7, тя ще се освободи от повечето противоречиви елементи в своя дизайн. Като цяло формите на колата изглеждат по-изгладени и чисти. Раздвижената форма на багажника на сегашната „шестица" е изчезнала. Сега задната част на автомобила изглежда доста по-конвенционално.


Като цяло профилът е типичен за автомобил тип купе/кабрио. Отпред характерната радиаторна решетка за моделите на BMW изглежда е станала още по-голяма. Най-вероятно серийната версия на този автомобил ще има решетка в стила на концепцията CS.



Новото поколение на Серия-6 отново ще бъде произвеждано на платформата на Серия-5, в този случай на бъдещата нова „петица", която трябва да се появи през следващата година. Така от Баварската фирма спестяват доста от разходите за разработка на новата „шестица".


Най-вероятно новото поколение на Серия-6 ще се появи около година след дебюта на Серия-5, както стана и при сегашните поколения на двата модела. Това означава, че можем да очакваме BMW Серия-6 през 2010 г.




Сегашното поколение на колата макар да предизвика противоречиви реакции се оказа все пак успешен модел. По продажби BMW Серия-6 надмина Mercedes SL. В Европа до август тази година бяха продадени 5152 BMW Серия-6, (за същия период на миналата година продажбите бяха 4520). При Mercedes-Benz SL тези цифри са съответно 4155 и 3321.

Източник: automedia.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини