Porsche Boxster: най-икономичното Porsche

Porsche ще предостави на своя Boxster от 2010 година изцяло нов двигател, сочат британските медии. Вътрешни източници са споделили, че новият четирицилиндров Boxster ще бъде „най-икономичното Porsche, правено някога". Икономичен на цена – но и по отношение на разход на гориво.

Новият двигател ще бъде част от променената гама на Boxster. За обновения спортен автомобил се говори, че е значително по-лек от настоящите модели. Четирицилиндровият агрегат с турбо пък ще предоставя мощност от близо 200 к.с., разкриват от британското списаниеAutocar.

Купето Cayman също ще има четирицилиндров вариант, но моментът зависи от това кога ще бъде пуснато следващото поколение на Cayman.

Не е ясно и каква е връзката между настоящата информация и слуховете за повторно пускане на Porsche 914, който би трябвало да бъде позициониран под Boxster и Cayman. Възможно е този модел вече да се разработва... въпреки че може и четирицилиндров Boxster да запълни нишата.

Томас Крикелберг, шефът на отдела за двигатели в Porsche, наскоро призна, че шестцилиндровият боксеров двигател на Porsche е бил модифициран, така че да бъдат премахнати два цилиндъра, ако това е нужно.

„Има дискусии по отношение на глобалното затопляне и нуждата да се редуцира консумацията на гориво" – казва Крикелберг пред Drive. „Целта бе да имаме шестцилиндрови двигатели, тъй като това е нужното за 911 и Boxster. Но има и опция да се редуцира броят на цилиндрите."

Резултатът от премахване на два цилиндъра ще означава, че ще има боксеров двигател с обем от 2.4 литра.
Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини