Audi R4. Явно все пак ще се появи

Подобно на толкова много слухове в автомобилната индустрия, тези за Audi R4 постоянно се въртят из публичното пространство, като непрекъснато се менят. Засега според последни данни спортният модел, който ще бъде позициониран под R8, е одобрен за производство. Затова и с любезното съдействие на www.leftlanenews.com предоставяме компютърна графика, илюстрираща как ще изглежда бъдещият автомобил, когато се появи през 2011 година.

Според Autoexpress Audi са дали зелена светлина на производството на R4. А само преди няколко месеца развитието на проекта бе преустановено от новите шефове, а именно Porsche (които притежават мажоритарен дял в собствениците на Audi – VW).

R4, който ще бъде със средноразположен двигател, ще бъде позициониран над ТТ, но определено няма да се меси на по-големия R8. Стилът на по-малкия R обаче ще бъде своебразна реминисценция на батко си – включително LED светлини, аналогичните въздухозаборници, както и същите контури.

И за да се разпределят малко средствата по развитието на R4, Porsche ще ползват базата на колата като основа за следващото поколение на Porsche Cayman и Boxster. Следващите поколения на Porsche вероятно ще се появят преди R4 – като за модела на Audi се очаква да се появи по някое време през 2011 година.

Същевременно е много възможно и проектите за R4, Boxster и Cayman да бъдат близко свързани с евентуален предстоящ роудстър на VW. (като дори един ще се появи в Детройт идния януари).

Вероятно базовият R4 ще бъде задвижван от 2-литров четирицилиндров двигател с турбо на Audi, докато по-високата спецификация ще ползва същия петцилиндров агрегат, който задвижва TT RS. Засега не са отречени и възможностите за V6 или дизел. Мощността ще се предава към четирите колела посредством шестстепенна ръчна трансмисия или S-tronic седемстепенната полуавтоматична скоростна кутия на Audi с два съединителя.

Autoexpress също така спекулират, че Audi може и да работят по R6 – слухове, които се бяха появили още през юли 2007 година. Ако R6 достигне до серийно производство, то очаквайте той да се конкурира с предстоящия заместник на Jaguar E-Type, както и с по-слабите версии на Porsche 911.

www.leftlanenews.com

Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини