Политолог вижда неграмотен общински съветник като шанс за "Столипиново"

Демокрацията е избор. По-добра система няма измислена в света. Когато хората те изберат, трябва бързо да стигнеш нивото на избор. Това заяви политологът Димитър Аврамов по отношение на неграмотния общински съветник Айри Мурад.

Случаят на Айри Мурад нашумя, след като се разбра, че общинският съветник в Пловдив има 2,63 по български език и литература и 3,13 по философия. Не се подготвих както трябва, коментира Мурад, на който не му е удобно, защото „ще се научи”. Той ще отиде на поправка наесен. Мурад признава, че в „Столипиново” турският език става все по-популярен. Той влиза в Пловдивския общински съвет точно от ромския квартал. Жена му е на 28 години, носи забрадка, а Мурад е категоричен, че „жената е за вкъщи”, да е домакиня.

По думите на социалния антрополог Валери Личев е показателно, че Мурад е в Комисията по образованието в Пловдивския общински съвет. Може би има слабост и интерес към образованието, коментира Личев пред bTV.

Едно време имаше да краднат всички, сега краднаха едни, за другите не остана. Мисля, че в образованието наблюдаваме същото, продължи с разсъжденията Личев. „Столипиново” е зарязана общност – Мурад каза, че преди „тук бяхме християните”. Когато нямаш образование, когато си слаб, можеш да бъдеш привлечен към грешна кауза, коментира и Аврамов. Той отрече да говори за исляма, след като Мурад сподели, че вече 90% от хората в „Столипиново” са мюсюлмани. Този човек може да върне нещо на избирателите си – нека се направи една кампания за образование, ще е много добре Пловдивска община да подеме такава инициатива, смята Аврамов.

 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини