Терор в Мюнхен: Жертви и ранени при серия нападения (видео)

Изображение 1 от 2

    Стрелба с "множество жертви и ранени" е станала в мол в германския град Мюнхен, съобщи полицията, цитирана от агенция "Ройтерс". Минути по-късно излезе информация и за стрелба на голям площад в центъра на града.

    Според силите на реда нападателят в мола не е само един. Свидетели съобщиха, че са видели най-малко трима въоръжени нападатели.

    Търговският център е евакуиран, а градският транспорт е спрян. Над града кръжат хеликоптери.

    Засега е потвърдено за най-малко шест жертви при стрелбата в заведение за бързо хранене в Олимпийския търговски център. Излизат информации за престрелки и в други части на града. Според различни медии жертвите са между 10 и 15 души, но не са потвърдени от официален източник.

    Вестник Bild съобщи, че стрелецът е бягал покрай Олимпийския стадион в южния германския град, като е стрелял по няколко души, преди да напусне в посока на близката станция на метрото.

    Според свидетели в района са се чули много изстрели.

    Полицията в Мюнхен предупреждава хората да стоят по-възможност по домовете си и да избягват публични места, докато преследването продължава.

    В района на търговския център се провежда мащабна полицейска операция. Околностите са отцепени от полицията. 

    Засега не е известно кой стои зад атаката. Говорител на местната полиция съобщи, че по-скоро става дума за криминален случай, а не за терористичен акт.

    Нападението става само няколко дни, след като 17-годишен афганистанец нападна с брадва пътници във влак.

    Няма пострадали българи

    От българското министерство на външните работи разпространиха спешен телефон във връзка със стрелбата в Мюнхен, на който българските граждани могат да звънят за сигнали и съдействие: 0049 172 888 10 56.

    Засега няма данни за пострадали българи.

    "Генералното консулство на Република България в Мюнхен и дипломатическите представителства на страната ни в Германия следят ситуацията", съобщи външният министър Даниел Митов.

    Източник: mediapool.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини