5 °C

Дамян Борисов подаде оставка като общински съветник

Общинският съветник от групата на "Зелените" вече няма да е част от състава на местния парламент. За решението си той уведоми тази сутрин с имейл асеновградските медии. Ето какво се казва в него: "Ако преди три години, когато го направих отново, причината беше фундаментално несъгласие и отказ от съучастие с разбирането, принципите и начините на правене на политика, сега е много по-просто: предвид основната цел, която сме си поставили (визирам не само гражданската ни група, участвала на последните местни избори, но и всички, които я подкрепят) - да бъдем и да случваме промяната, която искаме да видим в света около себе си, - е наложително възможно най-много хора да придобият възможно по-голям специфичен опит, който да помогне за нейното осъществяване. Този акт е резултат както от прононсираната преди година теза, че гражданският ни политически проект (явили се на избори и подкрепили ги) не е нечий персонален, а най-доброто, което се е случвало в политическия живот на града ни през последните 26!!! години поради принципите на съществуването си, така и от дълбокото ни убеждение, че най-силен аргумент в тази посока е разбирането, че не е нормално едни и същи хора - които и да са, каквито и да са, колкото (в качествен смисъл) и да са, - да се представят като неизбежна изключителност, без която тази промяната е невъзможна. И веднага бързам да подчертая дебело - оставам неотменна част от гражданската ни група с всичко, с което мога и трябва да бъда полезен; оттеглянето ми от ОбС в никакъв случай не означава изоставяне (от моя или страна на екипа ни) на големите идеи и поведение (т.е. политика, правена от свободни хора), които сме (пре)следвали до сега - организацията, например, на Местната гражданска инициатива (по смисъла на Закона за прякото участие на гражданите в органите на…), която да върне въпроса за Общинската полиция в ОбС, предстои през септември. И не само."

В разговор по телефона Дамян Борисов обясни, че решението му в никакъв случай не е прибързано или необмислено: "Реших преди няколко месеца, но исках първо да поставим въпроса за Общинска полиция, а също и да участвам в гласуването за отнемане на почетното гражданство на отец Йордан. Резултатът знаете обаче какъв е." Друга причина за решението е убеждението му, че трябва повече хора да придобият опит в местната политика. След излизането на Борисов от ОбС на негово място следва да влезе следващият по преференции, а това е Атанас Димитров. Какво ще е неговото решение ще стане ясно съвсем скоро.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Ам
  аман
  5 -3
  06:22, 2 сеп 2016
  аман от дамян и неговите претенции...то не бе премятане от една група в друга, то не бяха претенции, че може и знае всичко...
 • 2
  За
  Заман
  7 -2
  10:53, 2 сеп 2016
  Е, таман сега ще си отдъхнеш вече. Повечето в ОбС нямат нито знания, нито претенции. Стига им една заплата и каквото падне между другото. Но не се отпускай твърде много, защото и следващия, който идва не е лесен. И има също знания и претенции, че знае и може. С пълното си право отново.

Хороскоп за 22.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Въпреки натоварения работен ден, вие сте в цветущо настроение и с чувството си за хумор забавлявате себе си и хората около вас. Няма да усетите как е минал денят, още повече, че нещата, с които се занимавате ще ви донесат удовлетворение.
22 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Настроени сте оптимистично към развитието на ваш бизнес проект и това ви кара да се чувствате спокойни. Проверявайте обаче всяка информация, с която боравите, за да избегнете недоразумения. Изработете си стратегия за действие, тъй като в даден момент може да се окажете неподготвени за следващата си стъпка. Посветете свободното си време на човека до вас.
22 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Търсенията ви ще ви срещнат с хора, с които предстои да развиете общ бизнес или друга делова активност. Добре ще се справите в ситуация, изискваща адекватни решения, предвид знанията и опита, който имате. Ще бъдете привлечени от нещо красиво до себе си, изпълващо ви с ведрина и спокойствие.
22 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще се наслаждавате на спокоен ден на работното място. Работата ви ще ви върви точно както вие сте планирали и затова ще ви остане време за приятни неща. Финансовото ви състояние е добро, можете да направите малък подарък на любим човек.
22 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отделете повече време за здравето си, ако се чувствате неразположени и с признаци за грип. Такива и други причини могат да нарушат ритъма ви на работа, но ще се постараете, за да свършите плануваните си задачи. Партньорът ще ви изненада приятно, отвърнете на жеста му. Промени у дома.
22 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
И днес ще продължите с темпото от последните дни, давайки предимство на срочните си задачи. Ще се въздържите от изкушения, като не им позволите да ви отклонят от намеренията ви. Денят е подходящ за начало на образователни програми и проекти, насочени към професионалното, физическо и творческо развитие.
22 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Възможен е професионален проблем с делови партньор. Не се доверявайте на някого, за когото е знайно, че не заслужава внимание. Ситуацията е такава, че не трябва да проявявате скромност, а сами да се изтъквате, но все пак умерено. Ще съчетаете почивката с работа и ще увеличите финансите си.
22 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Към съветите на приближен човек подхождайте по вашия си начин. Бъдете резервирани, има вероятност да ви насочат към погрешни действия. Ще намерите спокойствие от светския живот у дома сред семейството си. Близостта на любимите хора ще внесе топлина и чувство на сигурност в душата ви. Не се лишавайте от нея и ще се възстановите по-скоро.
22 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не разпилявайте енергията си в безмислени пререкания. Концентрирайте се върху преследваната от вас цел и с повече постоянство и упоритост съвсем скоро ще се радвате на значителен напредък, а защо не и на краен успех. Бъдете по-внимателни с харченете, не купувайте излишни вещи. Неочаквани пари.
22 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Смело ще пристъпите към действия, осигуряващи защита на интересите ви. Професионалните задачи ще заемат по-голямата част от деня ви. Добре преценете и организирайте времето си, за да ви стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
22 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете този ден на семейството си и се опитайте да си починете в семейна обстановка. Нищо не застрашава спокойствието ви и все пак се постарайте всички да са доволни. Подхождате с разбиране към всеки един човек, затова едва ли ще ви е трудно. Направете нещо и лично за себе си, имате нужда.
22 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Отделяте ненужно много внимание на най - близките си. Със своята отзивчивост вие сякаш им позволявате да ви се качват на главата. Внимавайте при работа с пари, особено, ако това влиза в професионалните ви задължения. Не давайте заеми, и не подписвайте каквито да било документи, без да имате гаранции за юридическата им обезпеченост.
22 яну 2021
Последни новини