26 °C

Дамян Борисов подаде оставка като общински съветник

Общинският съветник от групата на "Зелените" вече няма да е част от състава на местния парламент. За решението си той уведоми тази сутрин с имейл асеновградските медии. Ето какво се казва в него: "Ако преди три години, когато го направих отново, причината беше фундаментално несъгласие и отказ от съучастие с разбирането, принципите и начините на правене на политика, сега е много по-просто: предвид основната цел, която сме си поставили (визирам не само гражданската ни група, участвала на последните местни избори, но и всички, които я подкрепят) - да бъдем и да случваме промяната, която искаме да видим в света около себе си, - е наложително възможно най-много хора да придобият възможно по-голям специфичен опит, който да помогне за нейното осъществяване. Този акт е резултат както от прононсираната преди година теза, че гражданският ни политически проект (явили се на избори и подкрепили ги) не е нечий персонален, а най-доброто, което се е случвало в политическия живот на града ни през последните 26!!! години поради принципите на съществуването си, така и от дълбокото ни убеждение, че най-силен аргумент в тази посока е разбирането, че не е нормално едни и същи хора - които и да са, каквито и да са, колкото (в качествен смисъл) и да са, - да се представят като неизбежна изключителност, без която тази промяната е невъзможна. И веднага бързам да подчертая дебело - оставам неотменна част от гражданската ни група с всичко, с което мога и трябва да бъда полезен; оттеглянето ми от ОбС в никакъв случай не означава изоставяне (от моя или страна на екипа ни) на големите идеи и поведение (т.е. политика, правена от свободни хора), които сме (пре)следвали до сега - организацията, например, на Местната гражданска инициатива (по смисъла на Закона за прякото участие на гражданите в органите на…), която да върне въпроса за Общинската полиция в ОбС, предстои през септември. И не само."

В разговор по телефона Дамян Борисов обясни, че решението му в никакъв случай не е прибързано или необмислено: "Реших преди няколко месеца, но исках първо да поставим въпроса за Общинска полиция, а също и да участвам в гласуването за отнемане на почетното гражданство на отец Йордан. Резултатът знаете обаче какъв е." Друга причина за решението е убеждението му, че трябва повече хора да придобият опит в местната политика. След излизането на Борисов от ОбС на негово място следва да влезе следващият по преференции, а това е Атанас Димитров. Какво ще е неговото решение ще стане ясно съвсем скоро.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Ам
  аман
  5 -3
  06:22, 2 сеп 2016
  аман от дамян и неговите претенции...то не бе премятане от една група в друга, то не бяха претенции, че може и знае всичко...
 • 2
  За
  Заман
  7 -2
  10:53, 2 сеп 2016
  Е, таман сега ще си отдъхнеш вече. Повечето в ОбС нямат нито знания, нито претенции. Стига им една заплата и каквото падне между другото. Но не се отпускай твърде много, защото и следващия, който идва не е лесен. И има също знания и претенции, че знае и може. С пълното си право отново.

Хороскоп за 14.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
14 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
14 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
14 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
14 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
14 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
14 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
14 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
14 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
14 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
14 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
14 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
14 май 2021
Последни новини