Анди Мъри премина вихрено срещу Григор Димитров на US Open

Изображение 1 от 2

    Българският тенисист Григор Димитров не успя да се противопостави на Анди Мъри и отпадна от US Open. Олимпийският шампион, който се намира в отлична форма, даде само пет гейма на съперника си за 6:1, 6:2, 6:2 и се класира за четвъртфиналите в САЩ.

    Мъри изигра много силно мача и стигна до успеха след 2.03 часа. Той имаше огромно превъзходство при началния удар, като показа и голяма успеваемост при възможностите за пробив (7 от 11 точки).

    Димитров направи цели 43 непредизвикани грешки срещу 23 на съперника си, а печелившите удари бяха 13 срещу 28.

    Това беше десетият двубой помежду им, като до момента Димитров имаше три победи. В последната им среща българският тенисист се наложи с 6:7 (1), 6:4, 6:3 в мастърса в Маями в края на март.

    Още в първия гейм Димитров поведе с 40:15 и имаше две възможности за пробив, но Мъри се спаси. Българинът изравни след силен гейм, в който даде само точка на съперника си.

    До края на сета обаче шотландецът имаше пълно превъзходство, като спечели пет поредни гейма за 6:1.

    Серията му продължи и във втория сет той поведе с 3:0. Тогава Димитров върна единия пробив за 1:3, но веднага след това Мъри направи 4:1 и до края нямаше проблем да увеличи преднината си в мача.

    Шампионът от 2012 г. започна вихрено и в третия сет. След два пробива и 4:0 в своя полза той на практика реши изхода на мача.

    При 5:2 и свой сервис Мъри поведе с 40:0, а единственото, което Димитров успя да направи, беше да спаси два мачбола. При третия шотландецът сложи точка на спора и премина в следващия кръг.

    В спор за място на полуфиналите Мъри ще играе с Кей Нипшикори. Японецът спечели с 6:3, 6:4, 7:6 (4) срещу Иво Карлович.

    Източник: http://www.dnevnik.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини