Хванаха бизнесмен и строител с контрабандни цигари за 100 000 лева

Двама мъже от Кресна са задържани с 25 мастербокса контрабандни цигари при операция на Гранична полиция. Полицейската операция за предотвратяване на разпространението на контрабандни цигари и задържане на трафикантите е проведена късно вечерта на 3 октомври към 23 часа от служители на ГПУ - Благоевград и РДГП - Кюстендил.

В зоната за отговорност, малко след преминаване на зелена граница, граничните полицаи спрели автомобил „Тойота Хайлукс сърф”, в който пътували 44-годишният Димитър Янев и 34-годишният Благой Стоянов, и двамата от Кресна. При предприетото претърсване в колата били открити 25 мастербокса, съдържащи 12 500 кутии с цигари (250 000 къса) без български акцизен бандерол, пише struma.bg.

По информация на разследващите контрабандната стока на стойност близо 100 000 лв. била предназначена за разпространение в търговската мрежа. Цигарите са иззети и са на съхранение в ГПУ - Благоевград. Двамата мъже са задържани за 24 часа, след което с прокурорско постановление престоят им е удължен за 72 часа и повдигнати обвинения за незаконно държане на акцизни стоки. Наблюдаващият прокурор е внесъл искане в съда за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“.

Районният съдия Рая Манолева е определила парична гаранция в размер на 2000 лв. и на двамата, като е преценила, че няма опасност да се укрият или извършат друго престъпление . Те са с чисто съдебно минало, като Димитър Янев, в чиято кола се превозвани цигарите, се занимава с частен бизнес, а Благой Стоянов работи в строителството. Прокуратурата е внесла протест срещу паричните гаранции в Окръжен съд - Благоевград, който ще се разгледа в открито заседание другата седмица.

 

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини